onsdag 1 maj 2013

Galenskapens dag

Idag gick kommunister, socialister, socialdemokrater och feminister ut och demonstrerade här i Göteborg. Efter att ha varit ute och demonstrerat med Liberala partiet gick jag och två vänner och lyssnade på några tal från kommunisterna. Där märker man verkligen att vi lever alla, i samhället, i väldigt olika världar. Men speciellt att vi libertarianer har en helt annan förståelse av samhället än kommunisterna.

Det är egentligen helt jäkla galet, helt sjukt, att folk idag kan samlas och stoltsera med hammaren och skäran. Sedan var det lite ironiskt när de gick runt med en bild på Che Guevara och på en regnbågsfärgad banderoll, då Che startade föregångaren till de kubanska arbetslägren, UMAPs, dit bl.a. homosexuella skickades (med politiska dissidenter och andra "antisociala" element).

Och, vad vore väl en demonstration utan att ta med sig barnen? Fotona är från 2010 (det tog ett tag att hitta ett bra tillfälle att lägga upp dem), men kunde lika gärna varit från idag.EDIT: Glömde bort att gårdagen skulle vara till för att komma ihåg kommunismens olika brott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar