tisdag 9 augusti 2011

Skulle anarkokapitalism vara bättre än dagens samhälle?

Jag tänkte att det skulle vara intressant att höra vad 118800 - som säger sig ge svar på vilken fråga man än ställer - hade att säga om detta, så jag sms:ade (i stort sett) ovanstående fråga till dem. Vad var då deras svar?
Hej! Nej, det skulle bli sämre. Varför skulle vi behöva samhället såpass radikalt? Denna typ av politik fastslår att du får göra vad du vill. Bland annat odla droger och sälja det till vem som helt som skulle vilja köpa. Samhället är bra som det är idag. Ingen ändring behövs.
Mvh 118800
Det tog dem ca åtta minuter att svara på min fråga, vilket torde säga iaf två saker. Den första är att anarkokapitalismen verkligen är frihetens ideologi - det första en person som måste sätta sig in i ämnet har att säga om det är att den tillåter folk att göra vad de vill. Den andra är att folk kommer att snabbt förstå vad det innebär, speciellt när det gäller saker som de ogillar att andra gör. Det borde i sin tur få en att tänka sig att det är något av en dödfödd idé att, som politisk rörelse som kämpar för frihet, tona ned eller undvika att kommentera de frihetsfrågor som folk ogillar.

Vissa i LP menar att drogliberalism är nog så rätt, men av taktiska skäl bör man inte ta upp frågan, för att undvika att partiet skall framstås som ett "drogparti". Jag tror att den stämpeln kommer folk att använda oavsett vad, så då är det bäst att bemöta förbudivrarnas argument istället. Det är vad det förträffliga Cato Institutet gör. Och de har uppenbarligen inte förlorat sitt förtroende, då de kan få med sig flera prominenta namn att dyka upp på deras tillställningar.

Annars är deras svar suveränt. :-)

2 kommentarer:

  1. Varför är deras svar suveränt? För att man anar en viss ironi i deras svar? =)

    SvaraRadera
  2. Ja, och, ifall de inte menade att vara ironiska, för det totalt befängda i påståendet.

    SvaraRadera