fredag 10 oktober 2008

Demonstration i regnet

Jag och Niclas Wennerdal var idag ute och demonstrerade för en mer liberal politik. Vi hade två fina plakat - med text på både fram och baksidan - och en drös med KLP-flygblad att dela ut till folk.

Som ni ser på bilden till höger så tänkte vi att det skulle vara en bra idé med lite ironi när vi gjorde plakaten. Detta fick sig ett bakslag när två tjejer frågade mig vad jag hade emot skåningar=). Men jag tror (hoppas) att de som misstolkade texten är i minoritet.

Överlag så var demonstrationen ganska lyckad. Trots att det var jobbigt att stå ute i regnet så fick vi nästan bara positiva kommentarer från folk, en del förvirrade uttryck över skylten och sedan tyckte två liberala kvinnor att partiet verkade intressant.

Det mindre bra med demonstrationen var att det blåste; det fick det andra plakatet att välta hela tiden. Efter det kom några kritiska kommentarer från en f.d. droganvändare som vände sig emot vårt budskap om legalisering av droger.

Vi hade först tänkt demonstrera mot en eventuell svensk bail-out av det svenska finansväsendet. Men kvällen då vi började göra plakaten började vi prata om partiets kärnfrågor och tyckte att det skulle vara roligare att demonstrera för dem istället.

Det var ett svårt val att välja vilka av dessa friheter som är viktigast att propagera för, så vi satsade på en blandning av olika frågor: skatt, statligt ägande, droger och fri invandring.

Jag skulle gissa att av just dessa frågor är det fri invandring som folk står närmast våran vision av hur det bör vara. Nästa gång så kanske vi ska fortsätta på det temat, eller hitta ett annat där liberalismens värden stämmer överens med folks rättskänsla. Men vad?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar